Za nami Kongres Regionów 2018, podczas którego samorządowcy z całej Polski rozmawiali o megatrendach w miastach. Wydarzenie wsparła kulinarnie marka Deli Catering – lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych.
Najważniejsze w Polsce, dziewiąte już spotkanie samorządu, biznesu oraz organizacji pozarządowych za nami. Tematem przewodnim tegorocznej edycji były „Megatrendy w miastach i regionach”. Stąd panele dyskusyjne zostały podzielone na pięć bloków tematycznych, odpowiadających pięciu miejskim mega-trendom, takim jak: przyjazna przestrzeń, eko-miasto, mobilność na żądanie, cyfryzacja – zawsze w kontakcie oraz finansowanie w nietradycyjnych modelach ryzyko-zysk.
W tym roku nowością był blok warsztatowy, podczas którego uczestnicy mieli okazję nie tylko szeroko omawiać nowe rozwiązania prawne dla regionów i gmin, lecz także konfrontować je z codzienną praktyką. Co ważne, podczas uroczystej wieczornej gali poznaliśmy laureatów organizowanego przez magazyn Newsweek rankingu najlepszych Prezydentów Miast – na jego szczycie znalazł się Jacek Karnowski, prezydent Sopotu.
Za oprawę kulinarną wydarzenia odpowiadała marka Deli Catering. Specjalnie na tę okoliczność przygotowane zostało carpaccio z opiekanej wołowiny z tartym parmezanem i sosem balsamicznym, rillette z gęsi na sękaczu z konfiturą z leśnej borówki, cytrynowym tymiankiem i musem z chrzanu, a także perlica macerowana w calvadosie z karmelizowanymi orzechami na konfiturze morelowej i blinie.
Wydarzenie odbyło się 26-27 czerwca br. w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu. Wśród gości Kongresu obecni byli m.in. były premier Jerzy Buzek, eurodeputowany Jan Olbrycht oraz Nicola De Michelis, szef gabinetu unijnej komisarz ds. polityki regionalnej.
You might also like
Więcej z działu Catering
Rodzinna historia zamknięta w smaku – Batida obchodzi 30-lecie
Batida, która obchodzi w styczniu swój jubileusz, nieprzerwanie od 30 lat serwuje swoim gościom jedne z najlepszych ciast w Warszawie. Batida …
Belvedere catering by design wznawia akcję „wsparcie dla służby zdrowia”
W związku z drugą falą COVID-19 oraz ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia, Belvedere Catering by Design postanowiło kontynuować …
Pierwsze wydarzenia hybrydowe i online Mazurkas Congress Management
Zespół Mazurkas Congress Management, w dniach 4-7 oraz 5-7 października br., zorganizował w Warszawie dwie konferencje hybrydowe. Firma poszerzyła swoją …