Grupa Sunflower, w skład której wchodzą marki Sunflower Catering, Coffee Lunch Service i Tartinka, była głównym operatorem cateringu podczas zakończonych 31 stycznia br. Mistrzostw Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn. W trakcie trwania imprezy głównym wykonawcą była firma Sunflower Catering, która obsłużyła kilkanaście stref, w tym strefy VIP i Hospitality w Katowicach i we Wrocławiu. Grupa Sunflower była również generalnym audytorem jakości cateringu w krakowskiej Tauron Arenie, gdzie większość swoich spotkań rozegrała reprezentacja Polski.
W dniach 15 – 31 stycznia 2016 w Katowicach i we Wrocławiu z cateringu skorzystało ponad 13 tys. osób. W ramach kilkunastu stref w każdym z wymienionych miast Sunflower Catering obsłużył ponad 4 tys. gości z obszarów VIP i Hospitality. Firma zajmowała się także obsługą cateringową dziennikarzy, zespołu organizacyjnego, wolontariuszy oraz zawodników drużyn narodowych. W czasie trwania mistrzostw wydane zostało łącznie kilkadziesiąt tysięcy zimnych przekąsek. Nad jakością potraw i obsługi czuwało codziennie 100 pracowników.
Podczas rozgrywek w Krakowie Grupa Sunflower pełniła rolę głównego audytora stref cateringowych. Nadzorowała pracę tamtejszego dostawcy cateringu i dbała o to, aby goście klasy VIP, zawodnicy, organizatorzy i goście ze stref Hospitality byli obsługiwani zgodnie z najwyższymi standardami wypracowanymi przez Grupę Sunflower.
– Zaufanie, którym obdarzyli nas organizatorzy Euro 2016, powierzając jeden z kluczowych elementów organizacyjnych każdej imprezy stanowi dla nas potwierdzenie profesjonalizmu i jakości świadczonych usług oraz motywuje nas do nieprzerwanego rozwoju – mówi Olga Tyszkiewicz-Zawadzka, business development director w Grupie Sunflower.
Europejska Federacja Piłki Ręcznej uznała Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn 2016 za najlepiej zorganizowaną imprezę w historii wydarzenia.
Źródło: MeetingPlanner.pl
JK
Więcej z działu Catering
Belvedere catering by design wznawia akcję „wsparcie dla służby zdrowia”
W związku z drugą falą COVID-19 oraz ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia, Belvedere Catering by Design postanowiło kontynuować …
Pierwsze wydarzenia hybrydowe i online Mazurkas Congress Management
Zespół Mazurkas Congress Management, w dniach 4-7 oraz 5-7 października br., zorganizował w Warszawie dwie konferencje hybrydowe. Firma poszerzyła swoją …
Sebastian Olma nowym Szefem Kuchni w Pałacu Mała Wieś
Sebastian Olma - jednego z najzdolniejszych Szefów Kuchni młodego pokolenia objął stanowisko Executive Head Chefa w Hotelu Pałac Mała Wieś, …