Za nami pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw. Za jego koncept kulinarny odpowiadało kultowe miejsce dla wszystkich miłośników prawdziwie soczystych steków i intensywnych w smaku owoców morza – Restauracja Merliniego.
Rumy z trzciny cukrowej, finiszowane między innymi w beczkach po whisky, wytwarzane w najstarszych destylarniach świata – to wszystko czekało na odwiedzających pierwszą edycję festiwalu Show Rum Warsaw 2019. Impreza (niemal w całości dedykowana miłośnikom rumu) bez wątpienia pokazała, że kategoria ta stanowi jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie.
Za sprawą konceptu kulinarnego, za który odpowiadała Restauracja Merliniego, uczestnicy przekonali się, jak ogromne są możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych tego trunku.
– Cieszymy się, że organizatorzy nie zapomnieli tu o fanach dobrej kuchni. Dzięki temu dla wszystkich miłośników food pairingu mieliśmy okazję przygotować pokazy live cookingu, podczas których nie zabrakło krewetek w rumie z mango, chili i zieloną kolendrą czy wołowiny macerowanej w tequili – podkreśla Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.
Przypomnijmy, że festiwal odbył się 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie.
You might also like
Więcej z działu Catering
Rodzinna historia zamknięta w smaku – Batida obchodzi 30-lecie
Batida, która obchodzi w styczniu swój jubileusz, nieprzerwanie od 30 lat serwuje swoim gościom jedne z najlepszych ciast w Warszawie. Batida …
Belvedere catering by design wznawia akcję „wsparcie dla służby zdrowia”
W związku z drugą falą COVID-19 oraz ze względu na ogromne potrzeby służby zdrowia, Belvedere Catering by Design postanowiło kontynuować …
Pierwsze wydarzenia hybrydowe i online Mazurkas Congress Management
Zespół Mazurkas Congress Management, w dniach 4-7 oraz 5-7 października br., zorganizował w Warszawie dwie konferencje hybrydowe. Firma poszerzyła swoją …