Podczas jubileuszowej V Gali Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 w Gdańsku, nasze dwie restauracje – Carpathia oraz a’la carte Arłamów prowadzone przez Szefów Kuchni: Piotra Poradę i Piotra Zabłockiego – otrzymały wyróżnienie Żółtej Czapki i tym samym po raz pierwszy znalazły się w polskiej edycji jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych Gault & Millau Polska.
Restauracja Carpathia to główna restauracja Hotelu Arłamów, serwujące dania kuchni europejskiej z elementami kuchni molekularnej i orientalnej. Klimatyczna i kameralna Restauracja Arłamów w historycznej Rezydencji specjalizuje się natomiast w kuchni polskiej, regionalnej – głównie myśliwskiej opartej na dziczyźnie.
„Żółty przewodnik Gault&Millau” powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Przewodnikowi przyświeca hasło: „Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena!”. To przewodnik po restauracjach, hotelach i produktach. W Polsce od ponda 4 lat. W aktualnej, najnowszej edycji na 2019 rok znalazły się rekomendacje 640 restauracji, 200 produktów regionalnych i ponad 60 miejsc, gdzie można je kupić.
You might also like
Więcej z działu Obiekty
LCK zaprasza na EVENT ONLINE SESSION | 4.02.2021 r.
Lubelskie Centrum Konferencyjne wspólnie z partnerami zaprasza na EVENT ONLINE SESSION – wydarzenie, które pozwoli spojrzeć na spotkania online z perspektywy …
IGHP i sieci hotelowe apelują do premiera Mateusza Morawieckiego
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego wraz z przedstawicielami sieci hotelowych zwróciła się 19 stycznia z prośbą do premiera RP Mateusza Morawieckiego o …
Hotel Bania przyjmuje gości zgodnie z rządowymi wytycznymi
Hotel Bania **** Thermal & Ski jest czynny od 22.01.2021 r. i przyjmuje gości zgodnie z najnowszymi rządowymi wytycznymi i …